maandag, 9. juni 2008 - 12:45

Friezen laten Fransen polonaise lopen

De Friese brassband ‘De Spijkerpakkenband’ uit de gemeente Opsterland heeft zaterdag op de open Franse kampioenschappen in Amboise(Frankrijk) de publieksprijs gewonnen. De brassband bracht onder leiding van Thijs Oud de welbekende mars The Contestor. Tijdens de op- en afmars werd het Nederlandse ’t Dondert en ’t Bliksemt van Guus Meeuwis ten gehore gebracht tot groot vermaak van de Fransen.

’s Middags werden twee concourswerken gespeeld werden. Het verplichte werk voor de “division Excellence� waar De Spijkerpakkenband in uit kwam was Ballet for Band van Joseph Horovitz. Daarna speelde escornetist Theo Halmingh de prachtige solo Flowerdale uit het werk Hymn of the Highlands van Philip Sparke. Als afsluiter werd The Red Machine van de welbekende brassband componist Peter Graham gespeeld.

Als laatste onderdeel van deze dag werd door alle deelnemers een buitenconcert in het centrum van Amboise verzorgd. Na de spanning van de contest was het tijd voor lichte muziek en entertainment. De Spijkerpakkenband speelde voor een enthousiaste menigte een programma met toegankelijke muziek zoals Rood van Marco Borsato en Vitae Lux. Als afsluiter werd nog eenmaal het nummer van Guus Meeuwis ingezet wat resulteerde in een polonaise die het feest compleet maakte.

De Spijkerpakkenband behaalde 109,5 punten (van de 120 punten) voor haar muzikale performance tijdens de contest. Een resultaat om trots op te zijn! De juryleden gaven tijdens de bekendmaking van de punten aan dat het niveau in de “division Excellence� erg hoog was. Voor het buitenconcert werd De Spijkerpakkenband beloond met de publieksprijs voor de muziekkeuze, uitvoering en de totale sfeer. De muzikanten en dirigent gingen weer naar huis met twee prachtige bokalen en € 800,- aan prijzengeld.
Provincie:
Tag(s):