dinsdag, 1. januari 2008 - 19:34

Frisse duik op nieuwjaarsdag

Eindhoven

Wat eigenlijk een duik had moeten worden in natuurbad De IJzeren Man werd uiteindelijk een duik in de naastgelegen Karpendonkse plas. Dinsdagmorgen stonden een kleine honderd nieuwjaarsduikers klaar bij de gesloten poorten van de IJzeren Man.

Via de internetsite van het bad hadden de toegestroomde zwemmers een inschrijfformulier gedownload en ingevuld. Daarop stond dat men zich rond half twee kon melden. Het bleef ijzig stil en bij de meesten duurden het wachten toch wat te lang en gaven de hoop op. Uiteindelijk bleek dat vorig jaar de hoofdsponsor van de duik zich had teruggetrokken en ook bleek het bad in een verbouwing te zitten. Het bad had verzuimt om de afgelasting duidelijk op de site te vermelden. De IJzeren Man heeft de duik tot zes keer toe georganiseerd.

De verbrouwereerde achtergebleven zwemmers bleven teleurgesteld achter. Niet veel later roept de eigenaar van een badmodezaak uit Bladel de menigte bijeen en biedt hen twee stuks badmode op het moment dat zij het koude water van de naastgelegen Karpendonkse Plas zouden induiken.

Dat liet men zich geen tweede keer zeggen en men sprong zonder aarzeling het ijskoude water in. De een omzichzelf te bewijzen en de andere vanwege een weddenschap. Of de sprong volgend jaar weer in de IJzeren Man kan worden gedaan is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):