donderdag, 28. augustus 2008 - 21:58

Fun Plaza Hoogeveen krijgt vergunning speelautomatenhal

Hoogeveen

Fun Plaza Hoogeveen BV in Breda heeft een vergunning gekregen voor het exploiteren van een speelautomatenhal. In Hoogeveen kunnen twee vergunningen worden verleend.

Begin 2007 dienden dertien bedrijven een aanvraag in, waaronder Funplaza, maar de vergunningen gingen naar de bedrijven Krijco Hoogeveen en Kiri Automaten. Fun Plaza werd derde en viste dus achter het net. Nu Krijco haar vergunning heeft teruggegeven, omdat ze geen kans ziet haar plannen aan het Mauritsplein in Hoogeveen te realiseren, is de vergunning aan Fun Plaza verleend.

Fun Plaza is van plan een speelautomatenhal en andere voorzieningen te exploiteren aan de Grote Kerkstraat 32-34 in Hoogeveen. Wel is het plan iets veranderd ten opzichte van de eerste aanvraag. De geplande skatevoorziening kan niet doorgaan, omdat het Luxor Theater niet meer uit zijn pand vertrekt. De bioscoop zou aanvankelijk bij Krijco aan het Mauritsplein intrekken.

Volgens de burgemeester levert Fun Plaza met haar plannen op die locatie een wezenlijke bijdrage aan de revitalisering van Luxor, onder meer door de komst van een grandcafé aan de zijde van het Van Echtenplein. Verder heeft Fun Plaza aangegeven zelf nog funfitness en een studiofaciliteit te realiseren, waar vooral jongeren in staat worden gesteld digitaal TV en films te maken. Fun Plaza heeft beloofd vergaande maatregelen te treffen voor de verslavingszorg en het toezicht in en om de speelautomatenhal inclusief het totale funconcept.
Provincie:
Tag(s):