maandag, 5. mei 2008 - 9:57

Funpoppers strijden voor plek in voorprogramma Rob de Nijs

Venray

Stichting Funpop organiseert op zondag 25 mei: ‘Heb jij de Funfactor’. Tijdens dit ‘Idols voor mensen met een verstandelijke beperking’ strijden negen zangers en zangeressen om een geweldige prijs. De Funfactor is nieuw op het tweedaagse Funpop-festival op zaterdag 24 en zondag 25 mei op het evenemententerrein van De Kasteelse Bossen in Horst. Funpop is hét openlucht muziekfestival voor mensen met een verstandelijke beperking.

De festivalgangers kunnen niet alleen genieten van optredens van Nick en Simon, Van Velzen en Ali B en Yes-R, maar ook van de eerste Funfactor. In de afgelopen maanden zijn negen kandidaten uit het hele land geselecteerd om tijdens Funpop voor publiek en een jury te laten zien en horen wat ze kunnen. Want ook mensen met een verstandelijke beperking willen zingen en beroemd worden. Deelneemster Colinda uit Beek-Ubbergen: “Ik doe mee omdat ik erg graag zing en het zangtalent van mijn vader heb georven. Ik wil mijn zangtalenten ondanks mijn beperking voor iedereen vertonen en hoop door het zingen iets te bereiken. En ik droom ervan om met een band op te gaan treden. En ooit een cd te maken.�

Onder leiding van live band De Smarties strijden de kandidaten om de hoofdprijs: een optreden in het voorprogramma van Rob de Nijs tijdens het Iedereenfestival op 8 november in Mill.
Provincie:
Tag(s):