donderdag, 12. juni 2008 - 21:18

Gameverslaving goed voor mbo-uitblinkerprijs

Groningen

Het Alfa-college heeft de vierdejaars Verpleegkundige Ben Elsinga als uitblinker voor 2008 uitgeroepen. Ben deed baanbrekend onderzoek naar het opleidingsniveau onder game-verslaafden en voltooide een uitstekende stage. Ieder jaar roept de landelijke Mbo-raad alle ROC’s op om hun uitblinker naar voren te schuiven. Het Alfa-college koos dit jaar voor de 22-jarige Ben Elsinga uit Groningen.

Ben blinkt uit omdat hij binnen zijn opleiding Verpleegkundige onderzoek heeft verricht naar het opleidingsniveau van gameverslaafden. Zijn prestatie is extra bijzonder omdat hijzelf problemen heeft gehad met gameverslaving. Juist de kracht om zijn eigen probleem om te zetten in iets positiefs, namelijk onderzoek doen naar gameverslaving en werken aan preventie, was voor het Alfa-college aanleiding Ben voor te dragen.

Tot nu toe was er amper o¬nderzoek naar het niveauverschil o¬nder gameverslaafden gedaan. Dat er weinig materiaal voorhanden lag, was voor Ben juist een uitdaging. Zoals hijzelf zegt: “De uitkomst was daardoor heel verrassend, het blijkt dat juist hoogopgeleiden vaker ten prooi vallen aan gameverslaving dan laagopgeleiden.� Ben laat zijn onderzoek binnenkort in boekvorm verschijnen.

Op 5 september zal Ben, samen met alle andere ROC-uitblinkers, afreizen naar de Uitblinker-manifestatie van de landelijke Mbo-raad in Amersfoort.
Provincie:
Tag(s):