donderdag, 16. oktober 2008 - 16:05

Gaming industrie stijgt

Leeuwarden

Een Friese delegatie heeft in het kader van de ontwikkeling van een nieuwe bedrijfstak in Fryslân, de gamingsector, een bezoek gebracht aan de universiteit en overheid van Fukuoka (Japan). Ook heeft het deelgenomen aan de Tokyo Gameshow.

De gamingsector is een snel groeide sector, met wereldwijd een omzet van 22 miljard euro. Frysland ziet dit geld ook wel zitten en ziet de kansen rijk. Dit blijkt uit een bezoek van de provincie Fryslân, gemeente Leeuwarden, NHL, Grendel Games en Triangle Studios en Sportstad Heerenveen in oktober aan Japan.

Friesland wil zich met name gaan richten op ‘serious Gaming’. Denk hierbij aan de serieuze toepassingen van de 3D visualisaties en motion capture. Dit kan bijvoorbeeld de begeleiding van topsporters zijn. Na een bezoek aan het academisch ziekenhuis van Fukuoka blijkt ook dat het revalideren met behulp van games iets doet met de motivatie en het gedrag van mensen. Omdat Sportstad Heerenveen bezig is met een Revalidatie- en Bewegingscentrum voor in de Toekomst, zijn deze ontwikkelingen ook interessant voor de Sportstad. Ook verwacht de provincie Fryslân dat er interessante kansen en mogelijkheden zijn voor de zorg- en medische voorzieningen in Leeuwarden voor Serious Gaming.
Provincie:
Tag(s):