vrijdag, 28. november 2008 - 20:47

Ganzenoverlast aanpakken

Breda

De Gemeente Breda gaat in de vijvers van Park Hooghout, Wilhelminapark en Lelystraat in de periode december 2008 tot april 2009 het teveel aan ganzen wegvangen. Te grote aantallen ganzen in de stadswateren leiden namelijk tot overlast. Uitwerpselen vervuilen het gras en bedreigen de waterkwaliteit.

Voor elke stadsvijver is bepaald hoeveel ganzen en eenden er maximaal mogen zitten, namelijk vier per vijver. Het overschot wordt van tijd tot tijd weggevangen. De ganzen worden met een speciale kooi, een zogenaamde klapkooi, gevangen. Deze wordt bij een vijver neergezet waarna er voer in wordt gestrooid. Zodra de ganzen in de kooi zitten gaat deze dicht en worden de vogels weggebracht naar opvangplaatsen bij particulieren.

Buurtbewoners kunnen zelf een bijdrage leveren om het aantal ganzen te beperken. Immers, hoe meer de vogels worden gevoerd des te sneller hun aantal toeneemt.

De gemeente verzoekt daarom de burgers het voeren te beperken. Af en toe een klein beetje brood kan geen kwaad, maar het weggooien van zakken vol brood is meer dan ongewenst.
Provincie:
Tag(s):