woensdag, 8. oktober 2008 - 14:25

Geëvacueerde bewoners brand weer naar huis

Veghel

De geëvacueerde bewoners van de N.C.B.-laan mogen weer naar huis. Het bevel tot ontruiming is vandaag ingetrokken. De rookontwikkeling van de brand bij mengvoederbedrijf CeHaVe is dermate minder geworden, dat ontruiming niet langer nodig is.

Gisteren moesten zo'n 40 bewoners hun huizen verlaten door de grote brand bij het bedrijf. Dinsdagavond mocht dat nog niet. De rookontwikkeling van de brand was dinsdagavond nog te heftig, zo maakte wethouder en loco-burgemeester Jan van Burgsteden dinsdag tegen het eind van de middag bekend tijdens een persconferentie op het gemeentehuis. De gemeente zorgde voor hotels en vervangende woningen voor de mensen die hun woning moesten verlaten.

De rook trekt nu in zuidelijke richting en blijft rond de Veghelse passantenhaven hangen, zo meldt officier van dienst Anton Timmers. Bewoners van de Zuid- en Noordkade en mensen die in dit gebied werken zullen volgens Timmers wel hinder ondervinden van de rook, maar gevaarlijk is het niet. Mensen krijgen het advies zelf een afweging te maken of zij in het gebied willen verblijven.
Provincie:
Tag(s):