woensdag, 18. juni 2008 - 23:31

Gebouw transferium Renesse weer open

Renesse

Na een verbouwing van elf weken kan het publiek weer terecht in het gebouw op het Transferium aan de Roelandsweg in Renesse.Door de verbouwing zijn de kantoren van TCR, het vervoerbedrijf dat onder meer het transferiumvervoer verzorgt, uitgebreid.

Verder heeft de VVV in de publieksruimte nu een eigen kantoor. Hiermee is een lang gekoesterde wens van deze organisatie voor een permanent onderkomen op het Transferium in vervulling gegaan. Deze permanente vestiging van de VVV op het Transferium biedt mogelijkheden om de dienstverlening aan gebruikers en reizigers van het openbaar vervoer te verbeteren. Wie met het openbaar vervoer reist, kan nu het gehele jaar door gebruik maken van de wachtruimte (met openbaar toilet). Bovendien hebben de douches voortaan ook een warmwatervoorziening.

TCR en VVV namen afgelopen zaterdag hun nieuwe onderkomen in gebruik. Wat nu nog uitgevoerd moet worden is het plaatsen van een overkapping (in de vorm van het dak van een hooimijt) achter het gebouw. Deze moet dienst gaan doen als stalling van de huifkar. De opdracht hiervoor is inmiddels gegeven.

Met deze verbouwing is het Transferium, dat inmiddels tien jaar in gebruik is, aangepast aan de eisen van deze tijd. Jaarlijks maken zo'n 200.000 mensen gebruik van deze parkeerplaats om hun auto te parkeren en daar vandaan met aangepast vervoer richting strand te gaan.
Provincie:
Tag(s):