vrijdag, 21. november 2008 - 16:40

Gedeputeerde Huub Looman legt functie neer

Assen

Gedeputeerde Huub Looman legt zijn functie voor langere tijd om gezondheidsredenen neer. Sinds april vorig jaar maakte hij namens de PvdA deel uit van het college van gedeputeerde staten van de provincie Drenthe. Begin dit jaar moest hij als gevolg van een beenmergaandoening zijn werk al geruime tijd neerleggen. Na een behandeling in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) ging hij na het zomerreces weer aan het werk. Kort daarna kreeg hij opnieuw problemen met zijn gezondheid. Gedeputeerde Looman geeft nu voorrang aan zijn herstel.

Gedeputeerde en plaatsvervangend Commissaris van de Koningin, Anneke Haarsma, zegt namens het college van GS het besluit van Huub Looman te begrijpen. Ze wenst Huub Looman een voorspoedig herstel.

Gedeputeerde Haarsma heeft er vertrouwen in dat de PvdA op korte termijn met een goede vervanger voor de langere termijn voor Huub Looman zal komen.

Huub Looman is zestig jaar en kwam na de verkiezingen van vorig jaar in het college van gedeputeerde staten, dat bestaat uit vertegenwoordigers van de PvdA, VVD en ChristenUnie.
Provincie:
Tag(s):