maandag, 31. maart 2008 - 17:24

Gedeputeerde John Bos overhandigt bloemen

Lelystad

Voorafgaand aan hun training heeft gedeputeerde John Bos vanmiddag Jolijn en Thijs van Valkengoed persoonlijk gefeliciteerd met het behalen van hun zwemprestaties op het EK Zwemmen.

Jolijn won vorige week in haar allereerste internationale finale een bronzen plak met de 4x100 meter wisselslagploeg. Door deze prestatie in Eindhoven (beste Nederlandse op de schoolslag en estafettelimiet OS) mag zij in april van start op de WK korte baan in Manchester. Jolijn zal daar in de 4x100 opnieuw de schoolslag voor haar rekening nemen.

De estafetteploeg mannen miste de bronzen plak op een haartje na, maar de prestaties van Thijs op het EK waren dusdanig dat ook hij in Manchester aan de start mag verschijnen. Hij zal daar de 50, 100 en 200 meter schoolslag zwemmen. Bovendien bemachtigde Thijs in Eindhoven een startbewijs voor de 100 meter schoolslag tijdens de Olympische Spelen in Bejing, in augustus dit jaar.

Pijler
‘Sport’ is een belangrijk thema in het Hoofdlijnenakkoord van de provincie Flevoland. De provincie stimuleert zowel de breedtesport als de topsport. De inspanningen moeten leiden tot een verbetering van het ‘sport-klimaat’.
Provincie:
Tag(s):