dinsdag, 21. oktober 2008 - 19:21

Gedeputeerde opent Raadhuis Hoogeveen tijdens Open Bedrijvendag

Hoogeveen

Zaterdag 1 november doet de gemeente Hoogeveen voor het eerst mee aan de succesvolle Open Bedrijvendag Hoogeveen. Bezoekers kunnen dan het vernieuwde Raadhuis en Compagnieshuis bekijken. De deuren van beide gebouwen gaan open om 10 uur.

Het thema van het Open Huis is Samen Maakt Sterker. Dit is tevens het motto van deze collegeperiode. Vrijwel alles wat de gemeente op 1 november presenteert heeft met ‘samen’ te maken. Er is een breed programma, variërend van het brandweerpromotieteam tot een beroepskeuzetest voor jongeren, van een maquette van het grootste waterzuiverende rietveld van Nederland tot een rioolinspectie. Ook is er muziek en dans. En kunnen kinderen als getrouwd stel en als burgemeester op de foto.

Behalve de presentaties en activiteiten is er een veelbelovend randprogramma. Zo opent gedeputeerde Tanja Klip het verbouwde Raadhuis: het eerste gemeentehuis in Nederland met een duurzame LED-verlichting in de meeste ruimtes. In dit licht exposeert kunstenaar Selahattin Cosar in de Burgerzaal. Deze tentoonstelling bestaat uit foto’s en gedichten. Ook de Stichting Stedenband staat in de spotlights. Zo zijn de burgemeester van partnergemeente Martin en de ambassadeur van Slowakije aanwezig.

Het Open Huis sluit haar deuren om 16.00 uur.
Provincie:
Tag(s):