donderdag, 20. maart 2008 - 9:31

Gedeputeerde Rietkerk sloopt pand Havengebied

Ommen

Woensdagmiddag 19 maart heeft gedeputeerde Rietkerk de eerste sloophandeling verricht in het Havengebied gelegen in de Ommense wijk De Strangen. Gestoken in een witte jas en met een veiligheidshelm op liet de gedeputeerde de sloperskogel tegen het pand aan de Schurinkstraat 36 vallen.

Met de sloop van dit pand, waar tot voor kort garage en tankstation Makkinga in was gevestigd, is het startsein gegeven voor de woningbouw in dit gedeelte van de wijk.

Voor de realisatie van het woongedeelte van het project De Drieslag zullen de komende periode nog een aantal panden tegen de vlakte gaan. Het woningbouwplan wordt in twee fases uitgevoerd. In totaal komen er ongeveer 330 woningen in de vernieuwde wijk.

Het gaat om appartementen, patio's, rijtjewoningen, twee-onder-eenkappers en enkele vrijstaande woningen. De gemeente Ommen wil een woonwijk creëeren met hoogwaardige, duurzame en ruimtelijke kwaliteit. De wijk past bij de stad Ommen, is onderscheidend van de omgeving en het zal een hoge omgevingskwaliteit opleveren waar toekomstige bewoners zich goed bij voelen.'

De eerste fase omvat het gebied gelegen tussen de straten Haven Oost en de Schurinkstraat. Hierin is ook de aanleg van een waterpartij op de gedempte Haven bij inbegrepen. De plannen worden op dit moment verder uitgewerkt en zullen later bekend worden gemaakt.
Provincie:
Tag(s):