zondag, 11. mei 2008 - 10:03

Gedumpte hond met vier jongen gevonden

Emmercompascuum

In een veld aan de Kalkhovenwijk in Emmer Compascuum heeft de Dierenbescherming een hond met vier jongen gevonden. De hond met haar jongen zijn dinsdag 6 mei gevonden en plaats waar dit was doet vermoeden dat ze daar met opzet zijn achtergelaten. De afdeling Zuid-Oost Drenthe van de Dierenbescherming zou graag weten wie de eigenaar is van deze dieren.

Het heeft er alle schijn van dat deze dieren zijn gedumpt. Het feit dat alle pups mannetjes zijn versterkt dit vermoeden. De kans dat dit het volledige nest is, is uiterst gering. Naar alle waarschijnlijkheid heeft men de vrouwelijke pups gehouden of kunnen plaatsen.

De moederhond is lichtbruin met donkere oren en snuit, een witte streep op de borst en een witte linker voorvoet. De pups zijn vermoedelijk 6 tot 8 weken. Één lijkt op de moeder; één is overwegend zwart met wit/bruine vlekken en twee zijn overwegend wit met zwart/bruine vlekken. Alle dieren zijn een Jack Russell kruising.

De Dierenbescherming verzoekt iedereen die informatie heeft die kan leiden tot het vinden van de eigenaar contact op te nemen. Dat kan telefonisch: 0900 – 11 22 362 of per e-mail: info@dierenbeschermingzuidoostdrenthe.nl
Provincie:
Tag(s):