zondag, 8. juni 2008 - 8:28

Geen 1-1-2 voor betrapte inbreekster

Leeuwarden

Een 60-jarige bewoonster van de Pier Panderstraat betrapte vrijdag een inbreekster in haar woning. De vrouw zag rond 5.00 uur dat er in een kamer licht brandde en ging poolshoogte nemen. In de kamer trof ze een onbekende vrouw aan.

De 60 jarige probeerde de inbreekster in bedwang te houden, deze wist zich echter los te rukken en vluchtte met medeneming van een digitale camera de woning uit. De onbekende vrouw was 20 tot 30 jaar oud, lengte 1,60 tot 1,70 meter lang, normaal postuur, blanke huidskleur, donkerblond haar en rond gezicht. Ze droeg bruine kleding en was opvallend warm gekleed voor de tijd van het jaar.

De bewoonster heeft na het voorval niet onmiddellijk de politie via 112 gewaarschuwd, ze dacht dat het geen spoed was. De politie wijst er daarom nogmaals op dat 112 ook gebruikt mag worden als iemand getuige is van een misdrijf.

Iedereen die ziet dat iemand iets vernielt, steelt, of een ander strafbaar feit begaat, hoeft niet te aarzelen en kan direct 112 bellen. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie razendsnel in actie komen om de dader(s) te pakken.
Provincie:
Tag(s):