zaterdag, 26. april 2008 - 11:47

Geen aanwijzingen strafbaar feit dood 1-jarig meisje

Vlissingen

Zondagmorgen voerde de patholoog-anatoom van het Nederlands Forensisch Instituut een uitgebreide sectie uit op het lichaam van het 1-jarige meisje dat mogelijk onder verdachte omstandigheden was gestorven. Er zijn geen aanwijzingen gevonden die duiden op een strafbaar feit. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) zondag bekendgemaakt.

De vader, die gisteren werd aangehouden is, na uitkomst van de sectie, in vrijheid gesteld. Hij is geen verdachte meer in deze zaak.

Het 1-jarig meisje kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag in Vlissingen door onbekende oorzaak om het leven. Rond 02.30 uur werden hulpdiensten gealarmeerd voor een onwel geworden kind in een woning aan de Van Dishoekstraat.

Volgens een woordvoerder van de politie Zeeland nam de politie, die eerder ter plekke was dan de ambulancedienst, de reanimatie op zich. Kort daarna arriveerde de ambulancedienst en namen zij de medische zorg over. Aangekomen in het ziekenhuis bleek het jonge kind te zijn overleden.

De arts van het ziekenhuis stelde vast dat het meisje aan een niet natuurlijke dood was gestorven. De vader, van Britse afkomst, en de moeder zijn daarop direct aangehouden en verhoord. Zaterdag is de vader opnieuw door de politie verhoord. Uit de sectie op het lichaam bleek zondag dat er geen redenen zijn om aan te nemen dat doodsoorzaak het gevolg is van een strafbaar feit.
Provincie:
Tag(s):