dinsdag, 18. maart 2008 - 21:23

Geen cassatie in de Rijswijkse stoeptegelmoord

Rijswijk

De Hoge Raad heeft het cassatieberoep afgewezen van één van de drie verdachten die betrokken zijn geweest bij een incident waarbij een automobiliste op de A4 dodelijk werd getroffen door een stoeptegel die vanaf een Rijswijkse brug naar beneden werd gegooid.

De rechtbank ’s-Gravenhage achtte op 29 juni 2005 medeplegen van moord bewezen en veroordeelde de verdachte tot een gevangenisstraf van 24 maanden. In hogerberoep heeft het hof de verdachte vrijgesproken. Het hof oordeelde dat de verdachte geen uitvoeringshandelingen heeft verricht en dat evenmin is komen vast te staan dat hij instemde met het gooien van de stukken stoeptegel.

Het Openbaar Ministerie heeft tegen deze uitspraak beroep ingesteld bij de Hoge Raad. De eerste klacht van het Openbaar Ministerie tegen de uitspraak van het hof is gericht tegen de wijze waarop het hof het bewijsmateriaal heeft gewaardeerd.

De Hoge Raad deelt het oordeel van het OM niet. Door de verwerping van het cassatieberoep is de vrijspraak van het hof onherroepelijk vrij
Provincie:
Tag(s):