woensdag, 22. oktober 2008 - 19:56

Geen dubbele maandpremie voor minima

Emmeloord

Alle WWB-cliënten die via de gemeente een collectieve ziektekostenverzekering afgesloten hebben, krijgen in december te maken met een verandering in de maandpremie.

Tot nu toe werd de premie achteraf geïnd door de zorgverzekeraar, maar vanaf 2008 moeten verzekerden vooraf betalen. Om te voorkomen dat minima in december met een dubbele maandpremie zitten, gaat de gemeente 80% van de premie zelf betalen. De overige 20% neemt zorgverzekeraar Achmea voor haar rekening.

De regeling is getroffen omdat de mensen die een collectieve verzekering hebben, vaak niet in staat zullen zijn zelf de dubbele maandpremie van gemiddeld €110,- te betalen. Zeker niet in de dure decembermaand. Daarom hebben de gemeente en de zorgverzekeraar deze oplossing afgesproken.

Voordeel van het vooraf betalen is dat ook mensen met werk vooraf hun verzekeringspremie voor ziektekosten betalen. Wanneer mensen van een bijstandsituatie naar werk kunnen doorstromen, vormt de ziektekostenpremie geen extra drempel meer.

De maatregel kost de gemeente €32.000. Die wordt opgevangen binnen het budget dat de gemeente heeft voor het uitvoeren van de Wet Werk en Bijstand.
Provincie:
Tag(s):