zondag, 23. maart 2008 - 19:28

Geen estafetteteams op Spelen

Eindhoven

De Nederlandse estafetteteams zijn definitief niet bij de 4x100 en 4x200 meter vrij van de Olympische Spelen in Bejing.

Sebastiaan Verschuren, Joost Reijns, Stefan Oosting en Olaf Wildeboer kregen het zondag bij de Europese kampioenschappen niet voor elkaar om aan de olympische eis te voldoen. Daarvoor dient men bij de beste zestien tijden van de wereld te zitten. Met hun tijd van 7.20,80 liep het viertal ook de finale van het EK in Eindhoven mis.

Bondscoach Jacco Verhaeren heeft geen idee waar het aan ligt. "In elk geval niet aan de motivatie. Er stond veel op het spel, maar wellicht is dat ook de reden dat het misging", aldus Verhaeren.

Stiekem was nog gehoopt op de hulp van Pieter van den Hoogenband, maar die kon de ploeg niet helpen. Hij zit met een griepziekte thuis. Maar de Nederlandse zwemmers wisten dat ze het in China toch zonder hem hadden moeten stellen, omdat hij dit estafettenummer er toch niet bij kan hebben op de Spelen.

Volgens Verhaeren baalt vooral Wildeboer. Hij groeide op in Spanje. Een aantal jaar geleden naturaliseerde hij zich tot Nederlander met als doel op deze estafette met Nederland de Olympische Spelen te kunnen halen.
Categorie:
Tag(s):