vrijdag, 31. oktober 2008 - 19:43

Geen finaleplaats voor Kasteel Eckart

Eindhoven

Gisteravond werd in het tv-programma ‘Restauratie’ bekendgemaakt dat Kasteel Eckart in Eindhoven 49,95 % van het totale aantal stemmen van aflevering 6 heeft gekregen; een fractie minder dan Villa Jongerius uit Utrecht. Vorige week stond het kasteel tegenover de villa in de uitzending van het restauratieprogramma. 16 projecten strijden hierin tegen elkaar om de hoofdprijs van 1 miljoen euro. Dit betekent dat Kasteel Eckart niet doorgaat naar de finale, waarin de strijd om het restauratiegeld wordt beslecht door de drie populairste projecten.

De teleurstelling is groot, maar de belangstelling en steun voor Kasteel Eckart is overweldigend. Dat bleek wel uit het enthousiasme van medewerkers, cliënten, omwonenden en relaties om stemmen te winnen. Tijdens het Open Huis van het kasteel van afgelopen zondag 26 oktober was de opkomst groot en de reacties waren zeer positief. In het kasteel waren op deze dag allerhande activiteiten, waaronder een klassiek concert door leerlingen van de Jong Talentklas van het Fontys Conservatorium in Tilburg.

In het kasteel wordt een hospice gevestigd. Hospice Het Kasteel, een samenwerkingsverband tussen gehandicaptenorganisatie Lunet zorg en de Vitalis WoonZorg Groep, is bedoeld voor mensen in de laatste levensfase, met of zonder verstandelijke beperking. Voor het zover is, is restauratie van het gebouw echter noodzakelijk. Zonder restauratie zal het dak instorten en gaat er een prachtig gebouw van grote cultuurhistorische waarde verloren.
Provincie:
Tag(s):