woensdag, 17. september 2008 - 8:48

Geen grote problemen na rookverbod in horeca

Groningen

De gevolgen van het algehele rookverbod in de horeca vanaf 1 juli 2008 hebben in Groningen niet geleid tot grote problemen. Dat is geconcludeerd in een overleg tussen de Koninklijke Horeca Nederland (KHN), de politie en de gemeente.

Om ook in het winterseizoen de gevolgen van het rookverbod zo klein mogelijk te houden zijn er afspraken gemaakt. Wanneer bijvoorbeeld veel mensen met een glas alcohol in de hand op straat gaan roken zou dit tot een veiligheidsrisico kunnen leiden.

De partijen concluderen overigens dat het nog te vroeg is om definitieve conclusies te trekken over het rookverbod. Vandaar dat is afgesproken om voor aanvang van het volgende terrasseizoen, in het voorjaar van 2009, het rookverbod opnieuw te evalueren. De nu gemaakte afspraken moeten bevorderen dat ook in de toekomst geen problemen ontstaan.

De gemeente is bezig met een herijking van het terrassenbeleid. De mogelijke gevolgen van het rookverbod worden in de herijking meegenomen. De KHN dient bij de gemeente voorstellen in ter verbetering van het terrassenbeleid. Kleine praktische maatregelen worden door de gemeente eerder gerealiseerd. De KHN spoort haar leden aan aanvullende maatregelen te nemen om te voorkomen dat mensen met glazen alcohol op staat staan. Wanneer dat toch gebeurt, halen de horecaondernemers de glazen zo snel mogelijk naar binnen. De politie gaat mensen die ondanks de inzet van de horeca toch met een glas op straat staan waarschuwen en bekeuren.
Provincie:
Tag(s):