vrijdag, 11. juli 2008 - 9:45

Geen ICE-trein richting Duitsland

Amsterdam

Door de ontsporing van een treinstel van de ICE-trein in Keulen rijden er de komende dagen geen ICE-treinen richting Frankfurt. De Deutsche Bahn heeft besloten alle treinstellen van hetzelfde type als de ontspoorde hogesnelheidstrein te onderzoeken op mankementen. Iedere dag reizen zo'n 5000 passagiers met deze trein die maximaal 330 km/pu. kan behalen.

De NS regelt een alternatief voor de reizigers richting Duitsland. Zij kunnen met een binnenlandse trein naar Arnhem en vandaar verder met de bus naar het Duitse Emmerich. Daar kan dan een andere binnenlandse trein richting bestemming genomen worden.

Een treinstel van de ICE 3M ontspoorde donderdag nadat hij het hoofdstation van Keulen verliet. Een mankement aan een wiel zou daarvan de oorzaak zijn.

Op 3 juni 1998 ontspoorde de InterCity Express(ICE) in het plaatsje Eschede (nabij Hannover) op de lijn van München naar Hamburg, door een gebroken wiel. Hierbij kwam het tweede deel van de trein terecht tegen een viaduct, dat daarna instortte. 101 mensen kwamen om.
Provincie:
Tag(s):