donderdag, 3. juli 2008 - 22:58

Geen maximum aantal buitenlandse spelers in Eredivisie

Het transferseizoen in in volle gang. Alle clubs in de eredivisie proberen hun A-selecties te vullen met spelers uit binnen- en buitenland. De Nederlandse IJshockey bond heeft besloten voor het komende seizoen geen limiet te stellen aan het aantal "imports", spelers waarvoor een internationale transfer nodig is.

Wel moeten de clubs die op het hoogste niveau uitkomen een bijdrage storten in een nieuw fonds dat wordt opgericht voor het Nederlandse jeugs-ijshockey als zij negen of meer buitenlandse spelers contracteren. Dat zegt bondsvoorzitter Joop Vullers tegenover de nationale ijshockey-site IJshockey.com. Het systeem geldt als een alternatief voor het convenant waarin clubs en bonds een formele limiet wilden afspreken. Dit bleek echter juridisch lastig haalbaar. Voor buitenlanders negen tot en met twaalf zijn de clubs verplicht een bedrag gelijk aan de vergoeding voor de transfer (Ruim 1500 euro, JM) in het fonds te storten. Vanaf de dertiende import loopt dit op naar 300 procent.

Ondertussen is ook bekend geworden dat de Eredivisie in het seizoen 2008/2009 waarschijnlijk uit 9 teams zal gaan bestaan en de Eerste divisie uit 11 teams, waarin o.a. alle Eredivisieteams hun tweede team willen laten uitkomen.

Meer informatie over de nieuwe regeling, het jeugdfonds en de complete transferlijst zijn te lezen op www.ijshockey.com
Categorie:
Tag(s):