zaterdag, 23. februari 2008 - 18:58

Geen nieuw junkhostel op brandlokatie

Den Bosch

Er komt zeker geen nieuw zogeheten "junkhostel" op de plek in de wijk Kruiskamp waar afgelopen nacht het beoogde pand voor zo'n voorziening in vlammen opging. Dat heeft de Bossche burgemeester Ton Rombouts zaterdagmiddag gezegd op een ingelaste persconferentie.

Het gebouw aan de Churchilllaan in Den Bosch brandde afgelopen nacht tot de grond toe af. In het pand zou een van zes hostels voor dakloze verslaafden worden gevestigd. Robouts zei begrip te hebben voor de angst en onrust over hostels voor dak- en thuislozen onder inwoners van Den Bosch , maar kondigde gelijk aan dat er in de buurt op termijn toch een opvanglokatie komt.

Rombouts erkende eveneens dat de keuze voor het pand misschien niet de beste was, maar zei daaraan toevoegend dat alle belangen zorgvuldig meegewogen zijn in het uiteindelijke besluit om de opvang in het pand van woningbouwcorporatie Brabant Wonen.

Drie anti-kraakbewoners die woonachtig waren in het pand waren gewaarschuwd dat er mogelijk brand zou worden gesticht. Op de emotionele informatiebijeenkomst afgelopen woensdag kreeg de politie al signalen dat 'de hens erin zou gaan', stelde Rombouts vanmiddag. Of de bewoners concreet gewaarschuwd zijn, kon de burgemeester niet bevestigen. Inmiddels zijn tien agenten bezig met het onderzoek naar de oorzaak van de brand, geholpen door zogeheten benzine-honden.
Provincie:
Tag(s):