woensdag, 9. april 2008 - 16:26

Geen noodopvang van asielzoekers in Zorgvlied

De directeur huisvesting van het COA heeft woensdag telefonisch aan wethouder Anry Kleine Deters van de gemeente Westerveld medegedeeld, dat het COA afziet van noodopvang van asielzoekers op recreatiepark Groot Bartje in Zorgvlied. Het spreekt voor zich, dat de gemeente Westerveld tevreden is met dit besluit.

De gemeente werd donderdag 27 maart jl. verrast door een telefoontje van een medewerker van de COA. Zij gaf aan dat de gemeente door de pers gebeld zou kunnen worden over tijdelijke opvang van asielzoekers op Groot Bartje. Het COA had in november jl. nog aangegeven, dat er geen noodopvang zou plaatsvinden op Groot Bartje. In januari ontving de gemeente een brief van het COA waarin het COA aangaf tevreden te zijn met de opstelling van de gemeente bij de opvang van tijdelijke asielzoekers in recreatiecentrum ‘De Adelhof� in Vledder.

De gemeente Westerveld wenste en wenst niet mee te werken aan opvang op Groot Bartje, om de volgende redenen:opvang op Groot Bartje is geheel tegenstrijdig aan eerdere schriftelijke afspraken tussen COA en gemeente; tijdelijke opvang is in strijd met de bestemming van Groot Bartje; het opvangen van een groep van 150 tot 600 mensen in één keer, in een dorp van 200 inwoners ervaart de gemeente als onverstandig en ongewenst.
Provincie:
Tag(s):