dinsdag, 12. augustus 2008 - 15:11

Geen Olympische medaille voor judoka Guillaume Elmont

Judoka en kapitein Guillaume Elmont heeft op het Olympisch judotoernooi helaas geen medaille behaald. Zijn tegenstanders bleken de laatste twee wedstrijden te sterk. Gisteren haalde zijn collega Deborah Gravenstijn wel een zilveren medaille. Staatssecretaris Jack de Vries zei over de prestaties van kapitein Guillaume Elmont: "Ook het halen van de halve finale is een topprestatie op zich. Hij heeft zich goed in de kijker gespeeld, is heel ver gekomen".

Kapitein Elmont startte zijn Olympisch toernooi met een bye in de eerste ronde, een vrijstelling, waarna hij achtereenvolgens de Mongoliër Nyamkhuu Damdinsuren, de Italiaan Giuseppe Maddaloni en Srdjan Mrvaljevic uit Montenegro versloeg. In de halve finale, die tien minuten duurde, trok de Zuid-Koreaan Jeabum Kim nipt aan het sterkste eind met een golden score. Tijdens de strijd voor brons was de Braziliaan Tiago Camilo te sterk voor de vermoeide Guillaume Elmont.

Elmont werd in 2005 wereldkampioen. Op de laatste WK, vorig jaar, pakte hij brons. Morgen betreedt kapitein Mark Huizinga (-90 kg) de tatami. In totaal komen zeven Defensie Topsporters op de Olympische Spelen in actie.
Categorie:
Tag(s):