dinsdag, 9. december 2008 - 9:00

Geen patroon te vinden in branden Veendam

Veendam

Een dertiental branden in Veendam en omgeving baren de gemeente , politie en inwoners zorgen. In anderhalf jaar tijd gingen diverse panden in vlammen op. De laatste van de reeks woedde in de nacht van maandag op dinsdag 9 december in een café aan de Kerkstraat in Veendam.

Uit politieonderzoek is vast komen te staan dat van de dertien branden er vijf zijn aangestoken. Van de overige branden is het niet duidelijk hoe deze tot stand zijn gekomen. Dit komt volgens een woordvoerder van de politie doordat een brand veel van de sporen vernietigd waardoor de oorzaak niet altijd te achterhalen is. Over de oorzaak van de cafébrand van afgelopen nacht is volgens een de woordvoerder nog niets te zeggen omdat het Team Forensische Opsporing nog bezig is met het onderzoek.

Analyse van onderzoeksresultaten van de branden laat geen duidelijk patroon zien. Of de serie branden het werk is van een pyromaan is hierdoor moeilijk vast te stellen. Voor het stichten van één van de branden is door de politie een verdachte aangehouden.
Provincie:
Tag(s):