dinsdag, 4. maart 2008 - 20:43

Geen vergunning meer nodig voor marifoongebruik

Amsterdam

Staatssecretaris Heemskerk deelde het eerste registratiebewijs voor het gebruik van een marifoon uit aan de heer Dekker van de Watersportbond op de HISWA in Amsterdam. Ruim 66.000 marifoonbezitters en radiozendamateurs hoeven vanaf 4 maart 2008 geen vergunning meer aan te vragen bij Agentschap Telecom.

De vergunning is namelijk omgezet naar een systeem met een eenmalige meldings- en registratieplicht. Volgens Heemskerk leidt het nieuwe systeem tot een verlichting van de administratieve lasten en scheelt het een hoop irritatie.

Agentschap Telecom heeft al uitgebreid proef gedraaid met het nieuwe systeem. Het systeem is bovendien makkelijk toegankelijk via internet. Directeur-hoofdinspecteur Marita Schreur van Agentschap Telecom: 'Gebruikers kunnen nu zelf hun gegevens aanpassen en aanvullen. De frequentiegebruikers kunnen bovendien ook – op vrijwillige basis- gegevens voor zoek- en reddingsdoeleinden aan het register toevoegen. Dan gaat het bijvoorbeeld om calamiteitentelefoonnummers, de kleur van het schip of het aantal opvarenden. Die extra gegevens deelt Agentschap Telecom met de Kustwacht om identificatie en herkenbaarheid van schepen door de kustwacht makkelijker te maken.'
Provincie:
Tag(s):