vrijdag, 29. augustus 2008 - 14:28

Geen vergunning voor café Hoograven

Utrecht

De drank- en horecavergunning en de exploitatievergunning van café Hoograven in Utrecht zijn terecht ingetrokken. Dat heeft de bestuursrechter geoordeeld in een zaak die was begonnen door de eigenaar van het café.

De horecaverordening bepaalt dat leidinggevenden in een horecabedrijf niet 'in enig opzicht van slecht levensgedrag' mogen zijn. Eén van de leidinggevenden van het café was betrokken bij een massale vechtpartij voor het café op Koninginnedag. Daarnaast was de leidinggevende eerder ook al betrokken bij een aantal incidenten, waaronder de mishandeling van een klant in 2006. De drank- en horecavergunning en de exploitatievergunning zijn daarom terecht ingetrokken, oordeelde de bestuursrechter. Ook de beslissing van de gemeente om 12 maanden lang geen nieuwe vergunning te verlenen was volgens de rechter gerechtvaardigd.

In juni schorste de rechter nog de eerdere besluiten van de gemeente om de vergunning in te trekken, omdat deze onvoldoende gemotiveerd waren. Het café mocht toen weer open. Die schorsing is nu door de rechter opgeheven.
Provincie:
Tag(s):