dinsdag, 4. maart 2008 - 20:50

Geen vervolging voor Blijdorp na Bokito ontsnapping

Rotterdam

De raadkamer van het Gerechtshof ’s-Gravenhage heeft het beklag tegen de Diergaarde Blijdorp in Rotterdam afgewezen. Dit houdt in dat er geen strafrechtelijke vervolging tegen Blijdorp zal worden bevolen. Het beklag werd ingediend door bezoekers die op 18 mei 2007 in het restaurant van de dierentuin oog in oog met gorilla Bokito stonden.

Het gaat in deze zaak om een zgn. ‘artikel 12 Strafvordering zaak’. Dit zijn zaken waarin een klacht van een belanghebbende behandeld wordt nadat een Officier van Justitie besloten heeft om niet tot vervolging over te gaan en de belanghebbende het daar niet mee eens is.

Op 18 mei 2007 bevonden veel mensen –onder wie klagers en hun twee kinderen- zich in de Diergaarde Blijdorp nabij het buitenverblijf van de gorilla’s. Op enig moment ontstond er paniek door het bericht dat er een gorilla –later bleek dat het de mannetjesgorilla Bokito betrof- uit het buitenverblijf was ontsnapt. Hierop zijn klagers een restaurant in gevlucht. Nadat de gorilla Bokito ook het restaurant in was gelopen, stonden klager en zijn jonge zoontje oog in oog met de gorilla wat traumatiserend is geweest.
Provincie:
Tag(s):