vrijdag, 4. januari 2008 - 21:52

Geert Wilders weigert aanmoedigingsprijs

Den Haag

Geert Wilders heeft de Liberale Aanmoedigingsprijs die hem vrijdag door de JOVD is aangeboden geweigerd in ontvangst te nemen. De JOVD bood Wilders de prijs aan in de hoop dat de politicus zijn talenten in 2008 meer zou gebruiken om het liberale woord te verkondigen.

De JOVD betreurt het besluit van Wilders. Landelijk voorzitter Jeroen Diepemaat:"Met het uitreiken van de Liberale Aanmoedigingsprijs wilden we een positief signaal aan Wilders afgeven. We hoopten dat hij in ieder geval nog genoeg affiniteit met het liberalisme zou hebben om de prijs aan te nemen. Kennelijk is met het vertrek uit de VVD ook zijn liefde voor deze ideologie verdwenen."

De JOVD verwerpt initiatieven zoals het polariserende pamflet van Doekle Terpstra. Het debat met Wilders moet in de politieke arena aangegaan worden. Diepemaat: "De politici in Den Haag moeten met Wilders het debat aangaan over de oplossing van problemen in Nederland. Het liberalisme zou hier een goede leidraad voor vormen. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag en dient hierbij rekening te houden met anderen. Daarnaast heb je natuurlijk de verantwoordelijkheid je eigen vrijheid te beschermen, maar ook die van anderen. Als we daar eens wat meer rekening mee hielden, zouden we een stuk verder komen."

Sophie in 't Veld werd door de JOVD verkozen tot Liberaal van het jaar. Zij kwam met trots naar Den Haag om haar prijs in ontvangst te nemen. "Hieraan zou Geert een voorbeeld moeten nemen!", aldus Diepemaat.
Categorie:
Tag(s):