vrijdag, 4. juli 2008 - 9:26

Geld voor beste plan 'vogelvriendelijke straat'

Utrecht

De gemeente Utrecht daagt inwoners deze zomer uit hun woonomgeving vogelvriendelijker te maken met het project 'de vogelvriendelijke straat'. Straten die voor 30 augustus een plan indienen voor het verbeteren van de leefomgeving voor vogels maken kans op geld voor de uitvoering van die plannen.

Ook ideeën om straatgenoten enthousiast te maken voor het verbeteren van de leefsituatie voor vogels, zoals een vogeltelling houden of een parkdag organiseren, kunnen meedingen naar de prijs en titel 'de meest vogelvriendelijke straat in Utrecht'.

Een deskundige jury beoordeelt alle plannen die de gemeente ontvangt. Als een plan is goedgekeurd, betaalt de gemeente de uitvoeringskosten. De straat die de titel 'de meest vogelvriendelijke straat in Utrecht' in de wacht sleept, krijgt als prijs een stadsvogelexcursie. Wethouder Giesberts reikt de prijs in het najaar uit.

Wethouder Giesberts van Openbare Ruimte en Groen: “Vogels hebben het steeds moeilijker in de stad. Bijvoorbeeld door gebrek aan voedsel, schuilplaatsen en plekken om een nest te maken. Van alle kanten rukt bebouwing op, tuinen zijn vaak te netjes voor vogels met te weinig groen. Door meer struiken en bomen te planten of door nestkasten op te hangen, wordt de straat al vogelvriendelijker. Ik hoop dat veel inwoners met elkaar plannen bedenken. En het mooiste is natuurlijk als ze uitgevoerd kunnen worden!�
Provincie:
Tag(s):