donderdag, 17. januari 2008 - 13:27

'Geldautomaat gaat praten'

Houten

De Rabobank had donderdag de primeur; hun geldautomaten gaan praten. Op de ZieZo-beurs voor visueel gehandicapten in Houten is de eerste pratende geldautomaat in Nederland in gebruik genomen. De eerste handeling werd verricht door het blinde fotomodel Bauke Bachman.

Met de komst van deze met spraak uitgebreide geldautomaat kunnen blinden, zeer slechtzienden en mensen die moeite hebben met teksten zelfstandig geld opnemen in een veilige omgeving. In de eerste helft van 2008 zal de Rabobank circa 750 geldautomaten in Nederland uitrusten met spraak en hoorn.

Visueel gehandicapte klanten kunnen bij een pratende geldautomaat zelfstandig - zonder extra kosten - geld opnemen. Via een telefoonhoorn wordt de klant stap voor stap door de procedure geleid. Via de hoorn geeft een computergeanimeerde vrouwelijke stem een instructie. De procedure van de pratende geldautomaat is gelijk aan die van de bestaande geldautomaat.

Rabobank Apeldoorn zal als eerste Rabobank in Nederland vanaf 29 januari a.s. beschikken over een pratende geldautomaat.
Categorie:
Tag(s):