dinsdag, 16. september 2008 - 17:52

Gelderland in top 3 Week van de Smaak® activiteiten

De landelijke Week van de Smaak vindt dit jaar voor de 2e keer plaats, van 22 tot en met 28 september. Na een succesvolle eerste editie in 2007 is het dit jaar veel grootschaliger opgezet, met honderden activiteiten verspreid over het land, zoals proeverijen, workshops, symposia, open dagen en speciale menu´s bij restaurants.

Extra nadruk is komen te liggen op het organiseren en stimuleren van smaakactiviteiten door het hele land. Gelderland doet hier volop in mee en zit met meer dan honderd activiteiten in de landelijke top 3.

De Week van de Smaak heeft tot doel om een zo groot mogelijke groep mensen in aanraking te brengen met goede, eerlijke en gezonde producten. Kernwaarden hierbij zijn: ambachtelijk, seizoensgebonden, streekeigen, duurzaam en natuurzuiver. De Week van de Smaak moet een feest zijn voor jong en oud, maar het is ook een platform waarop consumenten en producenten elkaar kunnen ontmoeten. En waar consumenten aangezet worden om kritisch na te denken over voeding en voedingspatronen. Dat begint al op de basisschool, waar vele duizenden leerlingen dit jaar hun ´Smaakdiploma B´ zullen halen. Tevens zijn er activiteiten voor middelbare scholieren, in ziekenhuizen en zorginstellingen.

Naast de landelijke georganiseerde activiteiten, zoals de Helden van de Smaak verkiezing en de Landelijke Smaaktest (Smaakdiploma), wordt er een enorme verscheidenheid aan lokale en regionale activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten, zoals proeverijen, demonstraties, kookcursussen en open dagen, drijven op het enthousiasme en de medewerking van vele lokale vrijwilligers en kleinschalige ondernemingen. Op deze manier weet de Week van de Smaak door te dringen in alle geledingen van de samenleving en alle uithoeken van het land. Gelderland laat zich dit jaar van haar goede kant zien. Samen met Noord-Brabant vinden hier de meeste smaakactiviteiten plaats.
Provincie:
Tag(s):