dinsdag, 29. januari 2008 - 12:11

Gelderse nieuwsfotografen dingen naar hoofdprijs

Arnhem

Wie wordt Gelderse nieuwsfotograaf van het jaar 2007? Op 21 februari maakt Commissaris van de Koningin, Clemens Cornielje, de winnaar bekend.Hij of zij wordt dan de trotse bezitter van een kunstwerk, in opdracht van de provincie Gelderland gemaakt door glaskunstenares Kim ten Oever uit Hengelo.

Het publiek kan een stem uitbrengen voor de winnaar van de publieksprijs, beschikbaar gesteld door dagbladuitgever Wegener.

Veel fotojournalisten hebben gehoor gegeven aan de oproep om hun meest bijzondere nieuwsfoto van 2007 in te sturen. In totaal leverde dat ruim 120 foto’s op waaruit de vakjury een selectie maakte. Uiteindelijk heeft dat 27 nominaties opgeleverd, waaruit een winnende foto is gekozen.

De vakjury bestond uit Bert Verhoef (zilveren kamera), Chris Keulen (World Pressfoto, zilveren kamera) en Jan Banning (jurylid World Pressfoto, zilveren kamera).

Van 4 februari tot 9 maart worden de genomineerde foto’s tentoongesteld in de hal van het provinciale gebouw Rijnstate aan de Markt in Arnhem (08.00-17.00 uur tijdens werkdagen) en het Coda museum in Apeldoorn (Vosselmanstraat 299). Wie eerder wil zien welke foto’s er zijn ingestuurd, kan vanaf 26 januari terecht bij Foto21 in Bredevoort. Daar hangen ze allemaal tot 9 maart.

Publiek kan uit de genomineerde foto’s ook een favoriet kiezen voor de Publieksprijs. Op woensdag 6 februari staan de foto’s in De Gelderlander en de Stentor en ook op de websites van beide kranten. Bovendien kan een stem worden uitgebracht op de websitesvan de provincie Gelderland (www.gelderland.nl) en Foto21 (www.foto21bredevoort.nl) en natuurlijk ter plekke bij de tentoonstellingen. Speciale stemkaarten zijn aanwezig.

De bekendmaking van de winnaar van Gelders Nieuwsfoto 2007 en van de publieksprijs vindt plaats op donderdag 21 februari, vanaf 19.30 uur in de hal van gebouw Rijnstate.
Provincie:
Tag(s):