donderdag, 17. januari 2008 - 17:14

Geldtransport overvallen op klaarlichte dag

Geldrop

De politie onderzoekt een overval op een geldauto die donderdagmorgen even na 10.00 uur op de Heuvel in Geldrop plaatsvond. Personeel van een geldauto is op dat moment bezig met het afstorten van geld bij een bank. Ze hadden daarvoor de geldauto dicht tegen de gevel van de bank gereden.

Op dat moment kwamen twee mannen op een scooter aangereden. Zij zette de scooter naast de bank en gingen tussen geldauto en de gevel van de bank naar de toegangsdeur van de geldauto. Ze pakten twee zogeheten sealbags met geld uit de auto en liepen weer terug naar de scooter. Onderweg daarnaartoe verloren ze één van de sealbags. In de weggenomen sealbag met het opschrift ABN-AMRO zaten enkele tienduizenden euro's.

De twee daders zijn daarna weggereden op de grijze scooter. Ze zijn via de Bezorgershof in de richting van de Langstraat gereden.

Het signalement van de daders: dader één is een getinte man van 18 tot 20 jaar oud, 1,75 meter lang, met een slank postuur en beginnende baardgroei. Hij droeg een zwarte pet, een donkerblauwe spijkerbroek en een donkerblauwe trui of jas met capuchon. Dader twee is een man met een donkere huidskleur, ongeveer 1,85 meter lang, met dikke lippen. Hij droeg een petje en zwarte kleding. Zijn jas had een hoge kraag. De politie wil graag in contact komen met getuigen. Zij kunnen bellen met de gezamenlijke recherche in Valkenswaard via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):