dinsdag, 14. oktober 2008 - 11:42

Gele pluimen voor winkeliersverenigingen

Tynaarlo

Het is deze week in het hele land de “week van de toegankelijkheid�. Doel daarvan is om te stimuleren dat gehandicapten met zo weinig mogelijk obstakels te maken krijgen in de openbare ruimte: stoepen die volstaan met spullen, auto’s die verkeerd geparkeerd staan, richteltjes die lastig zijn voor rolstoelers, etc.

In de gemeente Tynaarlo zijn de werkgroep toegankelijkheid (WTG) en de adviesraad gehandicapten Tynaarlo (AGT) actief op dit gebied. Zij hebben wethouder Johannes Frieling gevraagd om dinsdagmiddag gele pluimen uit te reiken aan de drie winkeliersverenigingen in Eelde, Vries en Zuidlaren, omdat ze tevreden zijn over de medewerking van de winkeliers. De uitreiking vindt plaats om 16.30 uur vanmiddag in de B&W kamer in het gemeentehuis.

De WTG is een actieve club, die overal in de gemeente winkeliers vraagt spullen op de stoep zo neer te zetten, dat gehandicapten er geen last van ondervinden. Op auto’s die in de weg staan laten zij “gele kaarten� achter, met het verzoek de auto de volgende keer beter te parkeren. De WTG is tevreden over de medewerking die zij ondervinden. Daarom hebben zij wethouder Frieling verzocht om pluimen uit te reiken aan de voorzitters van de drie winkeliersverenigingen: de heren W. Rona (Vries), E. Buikema (Eelde) en R. Dijkstra (Zuidlaren).
Provincie:
Tag(s):