woensdag, 2. april 2008 - 23:53

Gelijkmaker Kuijt belangrijk voor Liverpool

(Elfvoetbal) Arsenal heeft woensdagavond, in het eigen Emirates Stadium, met 1-1 gelijkgespeeld tegen Liverpool.

Vanaf de aftrap probeerden The Reds om Arsenal het zo vertrouwde combineren onmogelijk te maken. Emmanuel Adebayor kopte in de 23e minuut uit een hoekschop van Robin van Persie de openingstreffer tegen de touwen. Van Persie speelde sowieso goed en had twee minuten eerder al bijna succes met een volley. Liverpool toonde echter aan over veerkracht te beschikken. In de 26e minuut was het Dirk Kuijt die bij de gelijkmaker van dichtbij binnenschoot, uit een voorzet van de linkerkant van aanvoerder Steven Gerrard. Al leek het er ook op dat Arsenal-speler Gael Clichy de bal in eigen doel gleed. Beide kemphanen hielden elkaar tot aan de pauze in evenwicht.

Na rust gooide The Gunners het tempo omhoog en was het een aantal keren dicht bij de 2-1. Scheidsrechter Pieter Vink ontnam de huidige nummer drie van de Premier League in de ogen van het thuispubliek twintig minuten voor tijd nog een zuivere strafschop. Landgenoot Kuijt haalde Alexander Hleb opzichtig naar de grond. Diep in de tweede helft zag Cesc Fabregas zijn schot op de doellijn tegen ploeggenoot en invaller Niklas Bendtner aangaan. Van Persie stond toen overigens niet meer op het veld. Hij kreeg last van zijn dijbeen, die stijf werd en vroeg in de rust om een wissel. Ook Ryan Babel haalde het einde niet.

Dinsdag ontmoeten beide ploegen elkaar op Anfield Road. De spanning zal ongetwijfeld groot zijn.