donderdag, 14. augustus 2008 - 10:13

Gemeente Almere daagt Nuon voor de rechter

Almere

De gemeente Almere heeft woensdag 13 augustus 2008 Nuon gedagvaard voor de rechtbank in Arnhem om de te hoge warmteprijzen aan de kaak te stellen. Dit heeft de gemeente dondedag 14 augustus laten weten.

Nadat de Raad in 2007 daarvoor financiën beschikbaar had gesteld is gestart met de voorbereiding van de rechtzaak die nu met het uitbrengen van een dagvaarding daadwerkelijk is begonnen.

De gemeente vraagt de rechtbank vast te stellen dat Nuon zich niet aan de afspraken heeft gehouden over de hoogte van de warmtetarieven. In een overeenkomst tussen de gemeente en Nuon is vastgelegd dat bewoners van Almeerse stadsverwarmingwoningen voor hun warmte niet meer hoeven te betalen dan in het geval zij op gas aangesloten zouden zijn.

Dit wordt het “niet meer dan anders�-principe genoemd. De gemeente heeft moeten constateren dat Nuon de bewoners juist hogere prijzen in rekening brengt.

De gemeente hoopt met de rechtzaak te bereiken dat Nuon de bewoners van Almeerse stadsverwarmingwoningen alsnog de juiste warmtetarieven in rekening zal brengen.
Provincie:
Tag(s):