maandag, 8. december 2008 - 21:49

Gemeente Almere helpt mensen hun eigen huis bouwen

Almere

Iedereen kan een eigen huis bouwen. Dat laat de gemeente Almere zien tijdens de cursus ‘Ikbouwmijnhuis’.

Cursisten gaan niet zelf aan de slag met steen en beton; om een eigen huis te bouwen hoef je geen klusser of technicus te zijn. De cursus is bedoeld voor iedereen die ooit zijn eigen huis wil (laten) bouwen, of zich simpelweg wil oriënteren op de mogelijkheden.

Tijdens twee cursus avonden worden twee inspirerende voorbeelden van zelf gerealiseerde huizen - in verschillende soorten en prijsklassen - getoond, wordt aandacht besteed aan de traditie van particulier opdrachtgeverschap in Nederland en omringende landen, en aan het gehele proces: van het eerste idee tot realisatie van het huis.

Daarnaast gaan de cursisten, samen met een architect en de cursusleider, zelf aan de slag. Samen geven zij invulling aan hun ideale huis. Uit hoeveel kamers moet het huis bestaan? Komt er een kantoor aan huis? En wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen?

De cursus wordt afgesloten met een excursie. Tijdens een rondrit van een halve dag bekijken de cursisten de resultaten van anderen die een eigen huis hebben gerealiseerd.

IkbouwmijnhuisinAlmere
Sinds 2006 is het bevorderen van particulier opdrachtgeverschap een prioriteit van het gemeentebestuur. Met de start van het programma ‘ikbouwmijnhuisinalmere’ zijn steeds meer mensen in staat hun eigen huis te bouwen: alleen of collectief, groot of klein, vrijstaand of geschakeld.

De ommekeer van woningbouw vóór mensen naar woningbouw dóór mensen heeft niet alleen gunstige gevolgen voor de individuele woningbouwer - een huis ‘op maat’ - maar ook voor de buurten en wijken die zij gezamenlijk maken, en voor de stad als geheel.

Mensen zijn niet langer afhankelijk van projectontwikkelaars of corporaties, die vaak standaardwoningen leveren, maar kunnen hun woonomgeving naar eigen inzicht vorm geven.

Meer informatie?
Bent u geïnteresseerd, of heeft u behoefte aan meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met de Kavelwinkel (036-533 83 83), of een mail sturen naar info@IkbouwmijnhuisinAlmere onder vermelding van cursus Ikbouwmijnhuis.

De cursus wordt op gegeven op 4 en 11 maart of op 10 en 17 maart 2009 van 19.00 uur-22.00 uur in de Kunstlinie aan de Esplanade 12 in Almere Stad. Telefoon 036 - 845 50 00 of info@dekunstlinie.nl.
Op 21 maart wordt er van 13.30 uur- 16.30 uur een rondleiding gegeven.
Provincie:
Tag(s):