donderdag, 19. juni 2008 - 16:40

Gemeente Almere uniek met virtual agent Ally

Almere

De gemeente Almere maakt sinds kort op een unieke manier gebruik van een eigen Hyvespagina. Vandaag, donderdag 19 juni, presenteerde burgemeester Annemarie Jorritsma http://gemeentealmere.hyves.nl.
Ook maakte zij kennis met ‘virtual agent’ Ally.

Ally geeft online antwoord op vragen van inwoners en geïnteresseerden. Het gaat voor een gemeente om een primeur op het gebied van digitale dienstverlening

Ally is een ‘virtual agent’, een virtuele medewerker van de gemeente Almere. Zij weet het antwoord op allerlei vragen over Almere en Almeerse evenementen. Door een vraag aan Ally te stellen, krijgt de bezoeker gemakkelijk antwoord op allerlei vragen.

Op dit moment weet Ally nog niet alles. De komende tijd zal ze verder ontwikkeld worden, zodat ze nog meer informatie beschikbaar heeft, over bijvoorbeeld Burgerzaken. De gemeente Almere is de eerste gemeente met een virtual agent op een eigen Hyvespagina.

Met de Hyvespagina wil de gemeente Almere op een snelle en moderne manier communiceren met Almeerders en andere geïnteresseerden. Op de Hyvespagina is verder onder andere informatie te vinden over Almeerse evenementen, foto’s en video’s en het weblog van Annemarie Jorritsma. Inmiddels zijn al meer dan 600 mensen lid geworden.
Provincie:
Tag(s):