vrijdag, 15. augustus 2008 - 13:22

Gemeente Assen investeert in Kunstproject Zwerfvuil

Assen

Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Aris de Bakker gaan leerlingen van het voorgezet onderwijs in Assen de komende maanden thematische kunstobjecten maken in het kader van Kunstproject Zwerfvuil. Het gaat om drie tot vijf 'insectkunstwerken' met de naam 'De Vliegende Brigade'. Als de kunstwerken voltooid zijn komen ze eerst in het centrum van Assen te staan, waarna ze gaan rouleren in diverse wijken.

Het doel van dit Community Art project 'Kunstproject Zwerfvuil' is om bewoners en gebruikers van de openbare ruimte in Assen, maar met name ook jongeren op een andere manier te laten kijken naar, denken over en werken aan kunst en cultuur. Ook leren ze meer over het aanzien, beheer en onderhoud van de eigen leefomgeving, stad, wijk en buurt.

Het project geeft invulling aan een belangrijk speerpunt in de Cultuurnota. Daarin is vastgelegd dat de functie van Kunst en Cultuur zoveel mogelijk gericht dient te zijn op deelname aan de samenleving, sociale cohesie in de wijken en tussen verschillende bevolkingsgroepen. De komende drie jaar zal de gemeente in dit kader ongeveer 150.000 euro inzetten voor Community Art projecten. En stelt ze een nu bedrag van 42.200 euro beschikbaar om het Community Art project: 'Kunstproject Zwerfvuil' tot een succes te maken.
Provincie:
Tag(s):