zaterdag, 31. mei 2008 - 11:50

Gemeente Bladel krijgt goud

Bladel

De gemeente Bladel heeft een unieke prestatie geleverd op het gebied van duurzaam terreinbeheer en duurzame waterkwaliteit. Vanuit de samenwerking met Waterschap De Dommel in de pilot waterkwaliteit Kleine Beerze, is het de gemeente gelukt zich voor goud te certificeren met de Barometer Duurzaam Terreinbeheer. Waterschap De Dommel heeft de Gemeente Bladel voor deze prestatie in het zonnetje gezet.

De Barometer Duurzaam Terreinbeheer is ontwikkeld door de Stichting Milieukeur in samenwerking met provincies en waterschappen en met ondersteuning van Vewin (Vereniging van waterbedrijven in Nederland).

De barometer is bedoeld voor (semi)overheden en bedrijven om in kaart te brengen hoe duurzaam het beheer van het openbaar groen en wegen is. Belangrijkste aandachtspunt is het terugdringen van de uitspoeling van bestrijdingsmiddelen en meststoffen. Als duidelijk is waar een organisatie staat, kunnen maatregelen worden opgesteld om de prestaties te verbeteren. Zijn die maatregelen uitgevoerd, dan kan de organisatie officieel worden gecertificeerd. Er zijn drie niveaus: brons, zilver en goud.
Provincie:
Tag(s):