woensdag, 2. april 2008 - 21:05

Gemeente De Wolden viert 10-jarig jubileum

Zuidwolde

De gemeente De Wolden bestaat in 2008 tien jaar. Gemeenteraad en college hebben ervoor gekozen om dit jubileum gezamenlijk met de inwoners te vieren. Het programma bestaat uit tien verschillende evenementen waarmee zoveel mogelijk leeftijdsgroepen bereikt worden.

Burgemeester Peter Snijders: ‘De Wolden is bij de gemeentelijke herindeling op een bijzondere wijze tot stand gekomen. Het is nu één gemeente in al haar verscheidenheid. Daarom is het goed om het 10-jarig jubileum te benadrukken en te vieren. De gemeente De Wolden is ontwikkelingsgericht; de activiteiten sluiten dan ook aan op de hoofdthema’s van de Toekomstvisie: ‘Actief en betrokken’, waaronder sport en beweging, toerisme, recreatie, cultuur en economie.

Het eerstvolgende evenement wordt in de weken 16 en 17 gehouden. De leerlingen van de groepen 6, 7, en 8 van alle basisscholen in De Wolden worden via hun eigen school uitgenodigd om mee te doen aan het evenement Street Surfing. Deze nieuwe tak van sport is een combinatie van snowboarding, skateboarding en surfing.

De overige evenementen zijn onder meer de Open Dagen bij de brandweer De Wolden, de opening van vier bijzondere fietsroutes die elk door een van de vier grote kernen gaat, een Culturele Dag (tijdens de Drentse UITdag), een ludieke wereldrecordpoging Watertrappelen in de drie gemeentelijke zwembaden tegelijk, een symposium over de ontwikkeling van De Wolden en de uitgifte van een Jubileumboek met het accent op foto’s van de natuurrijke omgeving en het leven in De Wolden.
Provincie:
Tag(s):