maandag, 1. september 2008 - 18:28

Gemeente gaat duurzaam inkopen

Eemsmond

Wethouder Harrie Sienot geeft op ‘duurzame dinsdag’, 2 september het startsein voor de ontwikkeling van nieuwe beleid van de gemeente om duurzaam in te kopen. Tijdens een bijeenkomst van de Milieufederatie Groningen ondertekent de milieuwethouder een deelnameverklaring van SenterNovem. Hiermee zet de gemeente Eemsmond de intentie om duurzaam in te kopen kracht bij. In 2010 wil de gemeente 75 procent van alle producten en diensten duurzaam inkopen. In 2015 moet dit percentage gestegen zijn naar 100 procent.

De gemeente gaat nieuw beleid ontwikkelen wat er op gericht is om zoveel mogelijk duurzaam en milieuvriendelijk producten en diensten in te kopen of huren. Van kantoorbenodigdheden tot het gebruik van energie. De gemeente start het project met bijvoorbeeld een onderzoek naar de mogelijkheden om biobrandstoffen te gebruiken voor gemeentelijke auto’s en een duurzaam inkoopbeleid.

Met het ondertekenen van een deelnameverklaring van SenterNovem spreekt de gemeente Eemsmond de intentie uit om duurzamer in te kopen. SenterNovem ondersteunt in opdracht van de rijksoverheid initiatieven die duurzaamheid stimuleren. Inmiddels hebben ruim 150 deelnemers de verklaring getekend.
Provincie:
Tag(s):