zondag, 3. februari 2008 - 17:06

Gemeente gaat rijbewijzen thuisbezorgen

Tilburg

De gemeente gaat op proef het rijbewijs thuisbezorgen tegen een vergoeding van tien euro. Hierdoor hoeft men geen twee keer meer naar de Stadswinkel te komen. De gemeenteraad heeft hiervoor inmiddels akkoord gegeven. De bezorgservice is bedoeld voor alle Tilburgers, maar naar verwachting zullen vooral mensen met een drukke agenda gebruik maken van de service.

Door de invoering van de nieuwe rijbewijswet (oktober 2006) zijn burgers gedwongen twee keer naar de gemeente komen. Eén keer om het rijbewijs aan te vragen en een tweede keer om het op te halen. Met de bezorgservice is het voor een burger mogelijk om dit tweede ritje te besparen. "Wij zoeken continu naar mogelijkheden om de dienstverlening te verbeteren. Ook op dit punt willen we de service naar onze klanten zo groot mogelijk maken", aldus burgemeester Vreeman.

Om van de bezorgservice gebruik te maken, is het noodzakelijk om het rijbewijs in stadswinkel Centrum aan te vragen. De bezorging vindt plaats in heel Tilburg, op donderdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur.
Provincie:
Tag(s):