maandag, 31. maart 2008 - 14:32

Gemeente geeft honderd bomen weg

Apeldoorn

Als aanloop naar de Triënnale geeft de gemeente op woensdag 9 april aanstaande honderd bomen weg. Met dit gebaar wil de gemeente Apeldoorn op symbolische wijze haar bewoners betrekken bij het groene karakter van de stad.

Bewoners mogen de boom – een berk – planten in hun tuin. De bomen zijn van 09.00 tot 18.00 uur af te halen bij de voormalige stortplaats de Vellert aan de Eikenpagelaan

De voormalige stortplaats is tevens de locatie waar circa vijftig scholieren van de basisscholen Diamant en Vliegenier bomen van het toekomstige park De Vellert planten. Leerlingen van het opleidingsinstituut Helicon Velp en medewerkers van het Natuurhuis begeleiden de scholieren bij het planten van berken en krentenboompjes.

In totaal worden er veertig bomen en drie bosplantsoenvakken aangeplant. Na het planten worden de boompaaltjes door de scholieren geverfd. Hiermee maken zij een gebaar naar de Triënnale, een manifestatie over cultuur, tuin- en landschap die van 11 juni tot 28 september in Apeldoorn plaatsvindt. De plantwerkzaamheden van de scholieren worden ‘s middags overgenomen door leden van de gemeenteraad en van de stichting de Triënnale.

De Vellert vormt straks een van de twee parken in de toekomstige wijk Zuidbroek waardoor het een aantrekkelijk park gaat worden. Het park moet ruimte bieden aan zowel spelende kinderen als flora en fauna. Er komen trapveldjes, een hondenuitlaatplaats en op een aantal plekken zelfs dichte beplanting van bomen en struiken waaronder kleine dieren zich kunnen schuilen.

Met het planten van de bomen en het aanplanten van het groen wordt de heuvel één van de eerste gerealiseerde grote groengebieden in de nieuwbouwwijk. Tevens vormt het een kleurrijk element tijdens de Triënnale.
Provincie:
Tag(s):