donderdag, 22. mei 2008 - 8:02

Gemeente legt voor 23.000 euro beslag op 15 inboedels

Rotterdam

Op woensdag 21 mei hebben deurwaarders van Gemeentebelastingen, in samenwerking met de Stadsmarinier en interventiemedewerkers van Stadstoezicht, beslag gelegd op inboedels van wanbetalers in Rotterdam-Pendrecht.

De hele actie werd begeleid door de regiopolitie Rotterdam-Rijnmond. In totaal werd voor 23.000 euro wegens belastingschulden beslag gelegd. Ook werd in een aantal gevallen woon- en uitkeringsfraude geconstateerd, bovendien arresteerde de politie vier personen.

Beslag op inboedels
Tijdens deze handhavingsactie van de gemeente Rotterdam hebben deurwaarders bij 15 wanbetalers beslag gelegd. In totaal werd voor 23.000 euro beslag gelegd wegens gemeentelijke belastingschulden. Er werden onder meer een plasma TV, een camera, een drumstel, een playstation en een DVD-speler afgevoerd. De eigenaar betaalde later op de dag 1.800 euro om zijn spullen weer terug te krijgen.

Niet thuis, dan deur openbreken
Als de deurwaarder aanbelt en er is niemand thuis, dan wordt het huis opengebroken. Dat gebeurt onder toezicht van de politie. Daarna wordt er een nieuw slot in de deur gezet. In vijf gevallen was er niemand thuis en moest de slotenmaker er aan te pas komen. De slotenmaker heeft vakkundig vijf deuren opengebroken, waarna de gemeentelijke deurwaarders de woning konden betreden om beslag te leggen.

Wanbetaler
Een wanbetaler is iemand die na het aanslagbiljet, de aanmaning, het dwangbevel en het hernieuwde bevel tot betalen nog steeds de aanslag niet (volledig) heeft betaald. Veel wanbetalers hebben overigens meerdere aanslagen open staan.

Samenwerking succes
De gezamenlijke handhavingsactie van de dienst Stadstoezicht, Gemeentebelastingen, de Stadsmarinier en de politie was weer succesvol. Want naast de aanpak van wanbetalers is ook een aantal gevallen van woon- en uitkeringsfraude geconstateerd. De politie arresteerde bovendien vier personen voor verschillende strafbare feiten. Verder werden tijdens de actie van afgelopen woensdag controles gehouden en werd opgetreden wegens diverse overtredingen.
Provincie:
Tag(s):