vrijdag, 7. maart 2008 - 8:18

Gemeente Lith geeft zelfstandigheid op

Lith

De gemeente Lith heeft besloten om zichzelf op te heffen als zelfstandige gemeente. Dit maakte men bekend tijdens een raadsvergadering donderdag. De reden voor opheffing is dat de gemeente de touwtjes niet meer aan elkaar te knopen.

Het besluit staat niet opzich. Onlangs werd een groot aantal inwoner van Lith telefonisch benaderd om hun mening te geven over de toekomst van de gemeente. De gemeenteraad van Lith wilde eerst de inwoners raadplegen voordat zij zich uitspreekt over mogelijke samenwerking met andere gemeenten. Dat bleek uit het raadsdebat op donderdag 21 december 2007.

Het voorstel van het college van B en W om op voorhand al het zogenaamde Ten Boer-model nader te verkennen in overleg met Oss en 's-Hertogenbosch, kreeg niet het fiat van de raad. Ook het voorstel van het college om dit model van samenwerking mee te nemen in de vraagstelling bij de inwonerraadpleging werd afgewezen.

De gemeenteraa van Lith heeft het college van burgemeester en wethouders opgedragen om te bekijken bij welke gemeente, Oss of 's-Hertogenbosch, het beste bij Lith past.
Provincie:
Tag(s):