donderdag, 15. mei 2008 - 17:49

Gemeente Maastricht gaat controles Horecawet uitvoeren

Maastricht

Vanaf het voorjaar 2008 voert de gemeente Maastricht de controles uit op naleving van de Drank- en Horecawet. Zij neemt deze taak over van de Voedsel en Waren Autoriteit. Maastricht is één van de 15 steden die deelneemt aan deze twee jaar durende pilot. De proef wordt gehouden ter voorbereiding op de wetsverandering die over twee jaar in gaat. Vanaf 2010 worden de gemeentes in de wet aangewezen als de bevoegde instantie voor de toezichthoudende taken rond de Drank- en Horecawet.

In Maastricht voeren twee toezichthouders van het team Handhaven de controles uit. Om deze nieuwe taak goed te kunnen uitvoeren hebben ze samen met toezichthouders van de andere deelnemende steden een speciale opleiding gevolgd. Wanneer na twee jaar de wet definitief wordt ingevoerd krijgen meer toezichthouders een opleiding.

Zowel horeca, restaurants, supermarkten, slijterijen, tankstations, buurt- en verenigingsinstellingen, sportkantines, scholen en bioscopen worden aan controles onderworpen. De punten waarop gecontroleerd wordt, verschillen niet met de controles van de Voedsel en Waren Autoriteit.
Provincie:
Tag(s):